Al vele jaren arriveren in het vroege voorjaar de eerste importaardappelen in Nederland. Het ene jaar zijn ze wat vroeger, andere jaren komen ze wat later: in 2015 zijn ze rijkelijk laat. Eén van de redenen om aardappelen te importeren is dat bepaalde rassen van de Hollandse oogst terug lopen in kwaliteit en de consument bij bijvoorbeeld de eerste nieuwe asperges vraagt om een nieuw aardappeltje. Zeker dit seizoen zijn er op het gebied van de kwaliteit behoorlijk wat uitdagingen: er zijn nog veel aardappelen, echter zijn er zeer veel partijen met kwaliteitsproblemen.

Aardappelteelt in Marokko

De importaardappelen komen uit de landen rondom de Middellandse Zee en de eerste komen uit Marokko. In Marokko wordt vooral veel Nicola geteeld voor de Nederlandse en West-Europese markt. Jac van den Oord levert vanaf volgende week (week 11) de eerste van deze Marokkaanse Nicola uit. Deze primeuraardappelen worden aangeboden in 15kg jute baaltjes of kleinverpakt in 2,0kg Primeur-verpakking.

Nicola N.O. in 2kg Twinbag verpakkingNicola Maroc in traditionele verpakking: 15kg jute baaltjeNicola Maroc in traditionele verpakking: 15kg jute baaltje

Later in het seizoen zullen onder andere ook Malta- en Cyprusaardappelen aan het assortiment worden toegevoegd. Wilt u meer weten over de prijzen en beschikbaarheid van deze aardappelen? Neem dan contact op met uw verkoper.