Ingrediënten:
– 6 kleine Castle Griller aardappelen (maat S of M)
– 200 gram Cheddar kaas
– 250 gram gerookte spekblokjes
– 100 gram ongezouten boter
– Zout en peper
– 6 eetlepels zure room
– 2 eetlepels fijnsneden bieslook
Bereiding:
1.) Verwarm de oven voor op 200 graden Celcius op de grillstand
2.) Prik iedere aardappel rondom in met een vork en plaats de aardappelen op een bakplaat
3.) Pof de aardappelen gedurende 1 uur
4.) Eenmaal gaar, haal de aardappelen uit de oven en laat ze circa 15 minuten afkoelen
5.) Doe de zure room in een schaaltje en roer de helft van de fijngesneden bieslook hier doorheen. Zet het schaaltje in de koelkast
6.) Bak de spekblokjes langzaam aan in wat boter. Dep na het bakken de blokjes droog met wat keukenpapier
7.) Snij de aardappelen in de lengte doormidden en hol iedere helft voor circa 3/4e uit met een lepel
8.) Smelt wat boter, bijvoorbeeld in de magentron, en smeer binnenkanten van de aardappelbootjes in met de boter
9.) Strooi wat zout en peper in de aardappelen en plaats de bootjes op de bakplaat en zet ze 10 minuten in de oven
10.) Rasp de Cheddar kaas, haal de bootjes uit de oven en bestrooi de bootjes rijkelijk met de kaas
11.) Strooi daarna de gebakken spekjes er overheen
12.) Plaats de aardappelen nog circa 5 minuten in de oven, zodat de kaas mooi gesmolten is
13.) Garneer met de resterende bieslook en serveer de zure roomsaus apart