In het voorjaar arriveren van oudsher diverse soorten Nieuwe Oogst aardappelen. Van sommige rassen Hollandse aardappelen in de winteropslag loopt de kwaliteit wat terug of raken de voorraden op. Tevens vraagt de klant richting de naderende Paasdagen en de eerste asperges om een nieuw aardappeltje op het bord. Aardappelgroothandel Jac van den Oord biedt daarom een breed assortiment Nieuwe Oogst aardappelen.

Nicola N.O. in 2kg Twinbag verpakkingMarokkaanse Nicola

De eerste Nieuwe Oogst aardappelen op de Nederlandse markt zijn de Marokkaanse Nicola aardappelen. Deze vastkokers worden door de telers zelf gewassen en verpakt in 15kg jute baaltjes. Daarbij worden diverse maatsorteringen aangehouden: P (17-35mm), M (35-55mm) en G (55mm+). Soms zijn er ook zeer fijne sorteringen beschikbaar: PP (17-28mm). De aardappelen worden door ons ook verpakt in Natubalans Primeur kleinverpakkingen van 2,0kg.

Cyprus Aardappelen

Ook op Cyprus worden veel aardappelen geteeld voor met name de Duitse en Nederlandse markt. Het ras Diamant is een van de meest geteelde rassen: een aardappel die schippert tussen ‘vrij kruimig’ en ‘vrij vastkokend’. De aardappel kan ook gebruikt worden om te frituren. De aardappelen worden geteeld op zeer vruchtbare rode grond, hierdoor zijn ze rijk van smaak. De zeelucht zorgt voor gezonde teeltomstandigheden, waarbij relatief weinig bestrijdingsmiddelen nodig zijn. De aardappelen worden geleverd in 25kg baaltjes. Ook een 2,0kg kleinverpakking behoort tot de mogelijkheden.

Galatina Kriel Aardappelen 25kgGalatina Krielaardappelen

Galatina krielaardappelen worden in het zuiden van Italië geteeld. Ook hier hebben ze vruchtbare rode grond, waarde aardappelen goed opgedijen. De krielaardappelen zijn fijn van maat en worden ongewassen verpakt in 25kg jute baaltjes

 

In de komende tijd voegen we aan het assortiment nog toe: nieuwe oogst Nicola uit o.a. Israël, Malta Aardappelen en Doré uit Spanje. Zodra hier meer over bekend is, berichten wij u hier over.