De aardappel leent zich voor een groot aantal recepten en behalve voor de stamppotten kan er ook hartje zomer met deze veelzijdige vitaminebommetjes gewerkt worden. Wat dacht u van een lekkere salade voor bij de barbeque? U vindt het eenvoudige recept hieronder.
Aantal porties: 4
Bereidingstijd: ca 30 min.
Ingrediënten:
– Ca. 600 gram kleine vastkokende aardappelen, in partjes gesneden
– 50 gram rode ui, fijn gesneden
– 1 zoete, stevige appel (bijv. Gala / Kanzi), fijngesneden in blokjes van circa 1 x 1 x 1 cm
– 2 eetlepels bieslook, fijngehakt
– 2 eetlepels selderij, fijngehakt
– 1 eetlepel Franse mosterd
– 1 eetlepel olijfolie (indien mogelijk extra vergine)
– 1 eetlepel rode wijnazijn (indien niet verkrijgbaar is ook Balsamico azijn een mogelijkheid, echter iets minder toedienen)
– 1 eetlepel ‘light’ mayonaise
– zout en peper
Instructies:
– Kook de aardappelen in een pan met water gaar (duur ca. 6 to 12 minuten, controleer met een vork of ze gaar zijn)
– Meng, tijdens het koken van de aardappelen, de ui, selderij, mosterd, olijf olie, azijn en mayonaise
– Breng op smaak met peper en zout en roer de gemaakte dressing goed door
– Giet de aardappelen af als ze gaar zijn en laat ze afkoelen
– Meng in een kom of schaal de dressing met de aardappelen en de appel.
– Breng het op smaak met wat zout en peper en garneer met de bieslook
– Serveer de salade op kamertemperatuur
– Wilt u de salade wat langer bewaren, zet deze dan in de koelkast
* U kunt hiervoor diverse aardappelen uit het assortiment van Jac van den Oord gebruiken:
– Merk: Chateau Pommes de Terre, rassen: Charlotte, La Ratte, Roseval, Amandine of Franceline, verpakking: 1,0kg houten schaaltjes of netzakje
– Merk: Natubalans, rassen: Nicola; Bildtstar, verpakking: 2,5kg of 3,0kg zak (pak uit de zak de wat fijnere aardappelen)