Niet met groepen bij elkaar staan, afstand houden, handen wassen… Inmiddels kunnen veel mensen de voorschriften van het RIVM opdreunen, echter blijkt het in de praktijk soms minder makkelijk uitvoerbaar. Onze aardappelautomaat biedt hierbij hulp. U heeft keuze uit een assortiment aardappelen, u betaalt contactloos met uw betaalpas of met uw telefoon en u hoeft niet in de rij te staan. Kortom, verse aardappelen voor een nette prijs zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over uw gezondheid.
Onze aanraders!
Onze aanraders zijn de fritesbonken en de ovenaardappelen: van de fritesbonken maakt u de aller-, aller-, allerlekkerste frites! Verser kan het niet, lekkerder ook niet. Even tot frites snijden, even onder water afspoelen en goed uit laten lekken, ca. 5 minuten voorbakken op 150 graden, af laten koelen en tenslotte afbakken op 180 graden tot ze goudgeel zijn. De ovenaardappelen kunt u bijvoorbeeld in partjes op de bakplaat of in een ovenschaal, met wat olie en kruiden, heerlijk bakken. Kort voorkoken mag, hoeft niet. Ook schillen is geen vereiste. U snijdt ze in partjes, doet ze in een schaal of op de bakplaat op een velletje bakpapier, wat olie er over heen en kruiden naar keuze en in ca. 45 minuten op 190 graden heeft u heerlijke ovenaardappelen.
Actueel assortiment
Momenteel vindt u diverse soorten aardappelen in onze automaat, voor nagenoeg iedere bereiding een geschikte aardappel!
- Kruimig kokende aardappelen – Geschikt voor: koken, poffen, stampot, pureren
- Vast kokende aardappelen – Geschikt voor: koken, bakken, oven, salades
- Fritesbonken – Dé aardappel voor verse frites
- Kriel / Baby Potatoes – Lekker om te bakken in pan of oven. Schillen is niet nodig
- Oven Aardappelen – Rode aardappelen om in de oven te roosteren of grillen, met of zonder schil
- Kleurenmix – 3 kleuren vast kokende aardappelen zorgen voor een kleurexplosie op het bord. Te koken, maar ook te bakken in pan of oven
- Paarse truffelaardappelen – een bijzondere donkerpaarse, vast kokende aardappel. Het knalpaarse vruchtvlees kan gebruikt worden voor diverse doeleinden, bijvoorbeeld gekookt en in blokjes gesneden door salades. Maar wat dacht u van een paarse, gebonden aardappelsoep of een paarse puree? Ook wordt de aardappel veel gebruikt om paarse chips van te maken
- La Ratte – een culinaire aardappel, oorspronkelijk afkomstig uit Frankrijk. De aardappel lijkt qua vorm wat op een wortel en kan in de schil gegeten worden. Hij is vast kokend van aard en kan daarom, behalve gekookt, ook gebakken of geroosterd gegeten worden
- Eigenheimer – een zeer kruimig kokende aardappel zoals we ‘m kennen van ‘vroeger’. Deze aardappel is wat lastiger te schillen, maar vol van smaak en door zijn bloemige karakter uitermate geschikt voor puree’s en stamppotten
- Bildtstar – een vrij vast kokende aardappel met een rode schil. Ook Bildtstar is, net als Eigenheimer, een klassieker! Deze aardappel wordt veel gebruikt om, na schillen en kort voorkoken, te bakken in de pan of oven